Disclaimer & Varning
x

Haga Kapital etterstreber å ha en oppdatert hjemmeside med korrekt og relevant informasjon. Lover og regler forandres ofte, så deler av materialet kan være ufullstendig og/eller inneholde feil.

Informasjonen på denne nettsiden utgjør ikke individuelle råd eller anbefalinger i spesifikke saker. Tekster og beskrivelser er tenkt som allmenn informasjon. Haga Kapital Financial Services påtar seg ikke ansvar for bruk av informasjonen i spesifikke saker. Lenker til andre nettsider er bare for informasjon, og Haga Kapital tar ikke ansvar for innhold på andre nettsider.

Artikler og tekster som produseres av Haga Kapital, og som publiseres på hjemmesiden, er Haga Kapitals eiendom. Foruten bruk som er tillatt i henhold til tvingende lov, kreves Haga Kapitals skriftlige samtykke for kopiering, spredning og annen bruk av publisert materiale.

Mandag-Fredag : 09:00 - 17:00
info@hagakapital.com

Den lokala fastighetsmarknaden. Nerja, Malaga, Torremolinos, Fuengirola, Mijas, Marbella, Estepona och Manilva

This is a single blog caption

Den lokala fastighetsmarknaden. Nerja, Malaga, Torremolinos, Fuengirola, Mijas, Marbella, Estepona och Manilva

Efter en kort artikel om utvecklingen i fastighetsmarknaden i Estepona har vi fått förfrågan om att göra en jämförelse med andra kommuner på kusten.
Vi har valt ut 8 kommuner varav två inte har prisredovisning, då antalet invånare i kommunen understiger 25 000 personer. Dok finns det statistik på antalet försäljningar, detta avser Nerja och Manilva. För resterande 6 kommuner som har tillgänglig data på pris redovisas detta som ett genomsnittspris per M2.
Två kommuner har de första tre kvartalen i 2019 haft en ökning i antalet transaktioner jämförd med samma period 2018, detta är Fuengirola och Manilva. Resterande kommuner har under 2019 en lägre volym fastighetstransaktioner jämförd med 2018. Störst nedgång har Nerja med – 46,86% efterföljt av Malaga med -17,1 %.

Nerja.
Transaktioner

Malaga

Transaktioner

Pris

Malaga har lägst genomsnittspris per M2 med 1 723 euro per M2. Förklaringen till detta är att huvuddelen av transaktionerna är lägenheter. Jämförelsen med andra kommuner som Marbella blir därför inte helt rättvist då Marbella har en högre volym av hus i statistiken.